ABL Workspaces In News

ABL Workspaces Raises Funding To Expand Seating Capacity In NCR

  • ABL Workspaces Raises Funding To Expand Seating Capacity In NCR
    29 Nov. 2021
    ABL Workspaces
    06:52 AM
Welcome to ABL Workspaces Raises Funding To Expand Seating Capacity In NCR

Coworking and flexible working space provider ABL Workspaces has raised INR 15 Cr ($1.9 Mn) in Series A funding from Canada-based Ethik Inc. 

Founded in 2017 by Akshita Gupta, Delhi-based ABL Workspaces offers coworking spaces with premium interiors to startups, working professionals, and mid-sized companies in nine locations across Delhi-NCR. Its customers include Kotak Bank, Simba Beer, Netambit, Clovia among others. According to the startup, it has seen a 20-50% clientele surge in the past six months. 

The startup will utilise the freshly-raised capital towards expanding its seating capacities and centres across the capital region. It will also use the funds raised to develop its team and technology. 

“We believe that co-working is a game-changer for the entrepreneurial community. The segment is promising and has attracted the attention of potential investors. ABL Workspaces offers cost-effective, premium, tech-enabled co-working spaces,” said Deepak Goel, founder at Ethik Inc. 

Recommended For You:

Deal Or No Deal? The Murky YoloBus Distress Sale To EaseMyTrip

The shift towards more accessible, flexible and affordable working spaces has contributed to the success of coworking startups in the past few years. The disruption caused by the pandemic is being seen as a temporary setback by many in the industry, who are expecting a resurgence once the county’s economy recovers.

Many companies, especially startups, struggle with the burden of long-term leases that come with heavy security deposits—as these tend to take away from the cash flow of the business. This could even be a reason for traditional companies to consider coworking spaces as a viable option.

This is not to say that startups in the space will continue to function the same way it has before—the pandemic and its ramifications have forced a fundamental change in the way coworking spaces operate. Earlier, their main proposition was the efficient use of space. Going forward, the need for social distancing will mean each seat will occupy a larger area. 

Concerns about health and safety are also expected to create a demand shift towards private spaces. As a result, coworking startups might have to convert open-plan spaces into separate private spaces. 

Another player in the coworking space, WeWork India had raised INR 200 Cr in debt and equity in April this year, hoping to turn profitable after a long and tumultuous period when the startup made the news for all the wrong reasons.

Recent News
Welcome to Winning Stroke: Interview with Akshita Gupta, Cofounder, ABL Workspaces
  • “If you want to build a successful business, make sure you have three things—a big market opportunity, great people, and more than enough capital.”

1) If not in the current Profession , You would be ?

Ans: I would still be an entrepreneur, may be the category would have been different. I would have probably nurtured my first project - Probiotic Drink 

2) One tune you always hum?

Ans: I'm Alive - Céline Dion

3) One Book to read when you want to motivate yourselves ?

Ans: The Road Ahead- written by Bill Gates together with Nathan Myhrvold and Peter Rinearson 

4) One Dialogue of a movie that motivates you or you like the most?

Ans: “And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.” - Originally a line from The Alchemist by Paulo Coelho, however has been used in movies.

5) The Place you never been to and always want to go?

Ans: There are quite a few, but the one next in my list is Bagan, Myanmar

6) An animal that signifies you & why?

Ans:  Ant  -  I never give up just like ants

7) A Movie Character you most resemble or resonate with ?

Ans:  Wonder Woman

8) Choose one from each below :

a) Marvel or DC : Marvel

b) Batman or Superman : Batman

c) Tom or Jerry : Jerry

d) Chacha Chaudhary or Super Commando Dhruv : Chacha Chaudhary

9) If your life was to be turned into a movie who would you like to play your part ?

Ans: Meryl Streep

10) Luck or Hard Work , What do you think weighs more in defining a successful Person?

Ans: Both Luck & Hard actually work in tandem

11) One best decision you ever made?

Ans: When I quit as a cabin crew 

12) A strategy that you always use to take your decisions in Personal or Professional life?

Ans: Imagine Counselling a Friend

13) Whose advise you seek when in dilemma?

Ans: My husband’s

14) What has been your biggest achievement?

Ans: This was when I was the youngest player and captain of my basket ball team , and represented my state

15) One thing that you want to change in yourself?

Ans: The instinct of solving issues immediately. I can perhaps dedicate that time in solving something more important,  as a lot of problem tends to dissolve with time and doesn't require instant attention. 

16) A line said by your closed one that you never forget?

Ans: Dil Mile Ya Na Mile, Haath Milate Chalo

Welcome to Here's how this Delhi start-up is providing affordable co-working spaces to budding entrepreneurs

According to various studies, coworking spaces are likely to jump by about 30 per cent to 40 per cent in 2018 and by 2020, around 13.5 million Indians will operate out of shared spaces. This coworking spaces start-up in Delhi offers well-furnished office spaces to its clients across segments including new-age start-ups, independent working professionals and mid-sized companies.

Akshita Gupta, along with another co-founder Ankur Gupta, started ABL Workspaces in 2017 and focused on addressing the challenges around the availability of 'Premium office spaces at an affordable price' for budding entrepreneurs. ABL, headquartered in Delhi, is currently helping companies, new-age start-ups, and independent professionals unlock their potential by catering to their real estate and hospitality needs. We spoke to Akshita about how coworking spaces are the future, life as a woman entrepreneur and more.

Excerpts from an informative conversation:
 

Do you feel coworking spaces are the future, as workplaces seem to be more open to being flexible?
Yes, of course, coworking is going to be the most sought-after business in our country. The industry has not only changed the way companies work today but has given a boost to the start-up sector by helping them cut down their cost and earn more. As an industry, coworking spaces in India have grown tremendously in the last two years at a much faster pace. In a country like ours, unique benefits like shared resources, networking opportunity and reduced investment cost are driving this trend.

How would you say ABL Workingspaces is helping in all of this?
We offer our services to all the new-age start-ups and corporates who are looking for affordable co-working spaces. We have designed our interiors for their comfort and convenience and offer the best of services at value for money as compared to players in the industry. In fact, more than 30 per cent of our clients are start-up companies which indicate that we don’t restrict our workspaces only for corporates or MNCs.