ABL Workspaces In News

Coworking space provider ABL Workspaces raises Rs 15 crore in Series A funding round

  • Coworking space provider ABL Workspaces raises Rs 15 crore in Series A funding round
    30 Nov. 2021
    ABL Workspaces
    06:51 AM
Welcome to Coworking space provider ABL Workspaces raises Rs 15 crore in Series A funding round

Co-working and flexible working space provider ABL Workspaces has raised Rs 15 crore from Canada based Ethik Inc in Series A funding round, a senior executive said.

“We are delighted to announce Ethik Inc Capital as our funding partners. I believe the funding will help us to transform the perspective, the way occupiers look at office space in the future,” said Akshita Gupta, ABL Workspaces, Co-founder and CEO.

The company plans to expand from 2470 to 15000 seats by the year 2023.
“We look forward to expanding our seating capacities to accommodate more businesses. The fresh capital will enable us to strengthen our team and technology more efficiently. Our commitment to providing premium services to our clients helps us in sustaining their trust in our model and company,” said Gupta.

The fresh capital is raised with the intention to expand its seating capacities and centers across the capital region. It also intends to develop the team and technology for significant functioning.

Founded in December 2017, currently ABL Workspaces is live with 9 centers in Delhi NCR. In the past 6 months, ABL Workspaces has registered a surge in clientele by 20 to 25% month-on-month. At present, the co-working startup carters to several leading brands including Ariston Thermo (Racold), Kotak Bank, Netambit, Clovia, Simba beer among others.

“We believe that co-working is a game-changer for entrepreneurial community. The segment is promising and has attracted the attention of potential investors. ABL Workspaces offers cost-effective, premium, tech-enabled co-working spaces. We are glad to partner with the company and help them become one of the leading players in the region,” said Deepak Goel, Founder at Ethik Inc.

ABL Workspaces, had raised Rs 5 crore, as part of its Pre-Series A round from Wurk, a Canadian Investment Firm earlier this year.

Recent News
Welcome to Winning Stroke: Interview with Akshita Gupta, Cofounder, ABL Workspaces
  • “If you want to build a successful business, make sure you have three things—a big market opportunity, great people, and more than enough capital.”

1) If not in the current Profession , You would be ?

Ans: I would still be an entrepreneur, may be the category would have been different. I would have probably nurtured my first project - Probiotic Drink 

2) One tune you always hum?

Ans: I'm Alive - Céline Dion

3) One Book to read when you want to motivate yourselves ?

Ans: The Road Ahead- written by Bill Gates together with Nathan Myhrvold and Peter Rinearson 

4) One Dialogue of a movie that motivates you or you like the most?

Ans: “And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.” - Originally a line from The Alchemist by Paulo Coelho, however has been used in movies.

5) The Place you never been to and always want to go?

Ans: There are quite a few, but the one next in my list is Bagan, Myanmar

6) An animal that signifies you & why?

Ans:  Ant  -  I never give up just like ants

7) A Movie Character you most resemble or resonate with ?

Ans:  Wonder Woman

8) Choose one from each below :

a) Marvel or DC : Marvel

b) Batman or Superman : Batman

c) Tom or Jerry : Jerry

d) Chacha Chaudhary or Super Commando Dhruv : Chacha Chaudhary

9) If your life was to be turned into a movie who would you like to play your part ?

Ans: Meryl Streep

10) Luck or Hard Work , What do you think weighs more in defining a successful Person?

Ans: Both Luck & Hard actually work in tandem

11) One best decision you ever made?

Ans: When I quit as a cabin crew 

12) A strategy that you always use to take your decisions in Personal or Professional life?

Ans: Imagine Counselling a Friend

13) Whose advise you seek when in dilemma?

Ans: My husband’s

14) What has been your biggest achievement?

Ans: This was when I was the youngest player and captain of my basket ball team , and represented my state

15) One thing that you want to change in yourself?

Ans: The instinct of solving issues immediately. I can perhaps dedicate that time in solving something more important,  as a lot of problem tends to dissolve with time and doesn't require instant attention. 

16) A line said by your closed one that you never forget?

Ans: Dil Mile Ya Na Mile, Haath Milate Chalo

Welcome to Here's how this Delhi start-up is providing affordable co-working spaces to budding entrepreneurs

According to various studies, coworking spaces are likely to jump by about 30 per cent to 40 per cent in 2018 and by 2020, around 13.5 million Indians will operate out of shared spaces. This coworking spaces start-up in Delhi offers well-furnished office spaces to its clients across segments including new-age start-ups, independent working professionals and mid-sized companies.

Akshita Gupta, along with another co-founder Ankur Gupta, started ABL Workspaces in 2017 and focused on addressing the challenges around the availability of 'Premium office spaces at an affordable price' for budding entrepreneurs. ABL, headquartered in Delhi, is currently helping companies, new-age start-ups, and independent professionals unlock their potential by catering to their real estate and hospitality needs. We spoke to Akshita about how coworking spaces are the future, life as a woman entrepreneur and more.

Excerpts from an informative conversation:
 

Do you feel coworking spaces are the future, as workplaces seem to be more open to being flexible?
Yes, of course, coworking is going to be the most sought-after business in our country. The industry has not only changed the way companies work today but has given a boost to the start-up sector by helping them cut down their cost and earn more. As an industry, coworking spaces in India have grown tremendously in the last two years at a much faster pace. In a country like ours, unique benefits like shared resources, networking opportunity and reduced investment cost are driving this trend.

How would you say ABL Workingspaces is helping in all of this?
We offer our services to all the new-age start-ups and corporates who are looking for affordable co-working spaces. We have designed our interiors for their comfort and convenience and offer the best of services at value for money as compared to players in the industry. In fact, more than 30 per cent of our clients are start-up companies which indicate that we don’t restrict our workspaces only for corporates or MNCs.